Bine ai venit la Centrul medical Simptom

Misiunea clinicii noastre este sa vindecam.

Termografie

Mamografia este o investigatie  performanta  pentru diagnostigarea tumorilor de san. Mamografia este o investigatie cu raze X pentru  care este permis sa se faca dupa o anumita varsta ( 45 ani ) comparativ cu investigatia cu termografia, o investigatie NON INVAZIVA care lucreaza prin inregistrarea diferentei de temperatura la nivelul organului pe care dorim sa-l cercetam.Termografia se face la orice varsta chiar si la 12 ani repetando de cate ori este nevoie, fiind recomandata la orice persoana. Pentru investigatie recomandam in locul mamografiei sa se foloseasca termografia care nu face nici un rau asupra organelor pe care le investigam.

Termografia reprezinta o tehnica medicala noninvaziva de investigatie, care consta in inregistrarea radiatiilor in infrarosu emise de corpul uman.
Dr. Doina Popescu, medic primar specialist si membru al Societatii Romane de Termografie, afirma ca: Metoda a trezit sperante mari inca de la inceput deoarece utilizarea sa nu dauneaza organismului si nu prezinta contraindicatii".
Termografia se efectueaza pentru diagnosticarea nodulilor si tumorilor la san. Termograful masoara de la distanta temperatura unei anumite zone a corpului uman. Se stie ca activitatea vaselor sangvine la nivelul nodulilor si al tumorilor de san este mai crescuta decat in restul corpului, aceasta insemnand ca si temperatura este mai mare.
Astfel, termograful computerizat, fiind un aparat extrem de sensibil la variatiile de temperatura, detecteaza semnele cele mai timpurii ale tumorilor de san", ne-a declarat dr. Doina Popescu. Un alt avantaj al acestui aparat este faptul ca nu iradiaza. In aceste conditii, termografia poate fi efectuata ori de cate ori este nevoie pe parcursul tratamentului", a adaugat dr. Popescu.

SIMPTOME. Nodulii de san apar in urma unei dereglari hormonale. Nedepistati la timp sau netratati, acestia pot duce la aparitia cancerului mamar. Tocmai de aceea toate femeile trebuie sa faca periodic controale medicale", recomanda medicul Doina Popescu. Primul simptom al existentei nodulilor este durerea de san, dupa care apar congestia sanului si secretia mamara. Durerea de san aparuta inainte de menstruatie sau la mijlocul ciclului nu este normala.

Medic Specialist:


Doctor Popescu  Doina - medic  primar senolog,specialist in  termografie si  ecografie. Pune diagnosticul cu termograful pentru problemele grave la san cu 4 ani mai  devreme fata de alte investigati. Avand o vechime de 20 ani in diagnosticare si tratarea nodulilor si bolilor de san cu mare performanta,rezolvand orice caz al fiecarei paciente in favoarea acesteia.Specializarile noastre